Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rusia recunoaște că va fi mereu în război cu Ucraina, ”și peste 50 de ani”: Ucrainenii trebuie să accepte Rusia sau să moară

Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, recunoaşte că Rusia va fi mereu în război cu Ucraina, iar un motiv pentru un atac va fi găsit şi peste 10 sau 50 de ani.  

"Existenţa Ucrainei este fatală pentru ucraineni. Şi nu mă refer doar la starea actuală, la regimul politic de tip Banderas. Vorbesc despre orice, absolut orice Ucraina. De ce? Existenţa unui stat independent pe teritoriile istorice ruseşti va fi acum un pretext constant pentru reluarea ostilităţilor", a scris fostul preşedinte pe Telegram.

"Este prea târziu. Oricine se va afla la cârma noii entităţi canceroase numite Ucraina, nu va adăuga legitimitate guvernării sale şi statut juridic "ţării" în sine. Probabilitatea unei noi ciocniri va rămâne la nesfârşit. Practic, întotdeauna. Mai mult decât atât, există 100% şanse de a avea un nou conflict, indiferent ce documente de securitate semnează Occidentul cu regimul marionetă de la Kiev. Acesta (conflictul - n.r.) nu va fi oprit de asocierea Ucrainei la UE şi nici măcar de aderarea acestei ţări artificiale la NATO. Acest lucru se poate întâmpla peste 10 sau 50 de ani", mărturiseşte Medvedev.

Medvedev: Ucrainenii trebuie să aleagă să trăiască sub Rusia în loc să lupte la nesfârșit și să moară

De asemenea, el crede că ucrainenii, "indiferent cât de mult le doresc moartea ruşilor acum" şi "indiferent cât de mult urăsc conducerea rusă", vor alege într-o zi să trăiască într-un "mare stat comun", în loc să lupte la nesfârşit şi să moară.

"Cu cât mai repede ucrainenii realizează acest lucru - cu atât mai bine", conchide Dmitri Medvedev.

Citește și
dmitri medvedev vladimir putin
Medvedev: Acțiunile nesăbuite ale Poloniei pot duce la o confruntare directă cu Rusia și declanșa al treilea război mondial

Aliatul lui Putin a devenit una dintre cele mai dure voci ale Kremlinului de la invazia rusă asupra Ucrainei în februarie 2022, în ciuda aurei de reformist şi adept al modernizării pe care a avut-o în timpul cât a fost preşedinte, între 2008 şi 2012.

Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022 pretextând iniţial că trebuie apărată minoritatea rusă de regimul "nazist" de la Kiev.

După denazificare şi demilitarizare, Rusia a prezentat "operaţiunea sa specială" drept o luptă existenţială necesară cu Occidentul, care ar vrea să dezmembreze Rusia şi să-i fure resursele.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult