Modifica setarile cookie
Toate categoriile

”Rusia, pe cale să învingă sistemele SUA, anti-rachetă.” Mesajul lui Putin pentru armată

Your browser doesn't support HTML5 video.

''Noile arme ale Rusiei nu vor avea rival şi vor spori securitatea ţării pentru următoarele decenii''. A spus-o chiar Vladimir Putin, la o întâlnire de sfârşit de an cu şefii armatei.

Liderul de la Kremlin a ţinut să spună şi că Rusia este pe cale să învingă sistemele americane, anti-rachetă.

Preşedintele Putin a lăudat cele mai recente arme dezvoltate de armata rusă, spunând că puterile rivale ar trebui să se gândească temeinic, înainte să-i ameninţe ţara. Liderul rus s-a referit în mod special la scutul anti-rachetă american.

Vladimir Putin: "Este nevoie să trecem la arme moderne, care au capabilităţi sporite de a "sparge" tehnologia avansată a scuturilor anti-rachetă."

În urmă cu câteva luni, Rusia a anunţat că dezvoltă o rachetă hipersonică, Avangard, capabilă să transporte focoase nucleare şi să zboare pe distanţe intercontinentale.

Vladimir Putin: "Următorul punct pe agendă este producţia de serie şi livrarea către armata a sistemului de rachete Avangard."

Declaraţiile lui Vladimir Putin vin în contextul creşterii tesiunilor dintre Statele Unite şi Rusia, în ciuda scopului declarat al lui Donald Trump, de a îmbunătăţi relaţiile dintre cele două puteri.

Retragerea Statelor Unite din Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare ar putea afecta întregul sistem de control şi neproliferare a armelor de distrugere în masă, crede Putin. Caz în care Rusia ameninţă să dezvolte arme noi.

Vladimir Putin: "Dacă se întâmplă ceea ce ameninţă ei (n.r. americanii) va trebui să răspundem în mod adecvat. Şi, după cum puteţi înţelege, nu va fi o problemă prea mare să efectuăm cercetările şi dezvoltarea necesare, şi să le desfăşurăm"

Statele Unite au dat Rusiei un ultimatum de 60 de zile să vină cu un răspuns clar la ceea ce Washingtonul spune că este o încălcare a Tratatului privind Forţele Nucleare Intermediare, semnat între cele două ţări şi care menţine rachetele americane şi ruse cu rază medie de acţiune în afara Europei. Washingtonul a ameninţat că se va retrage din acest pact, cu excepţia cazului în care Moscova se întoarce la o "aplicare integrală şi verificabilă" a înţelegerii.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult