Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rusia, ofensată de faptul că Finlanda își întărește granița: ”Nimeni și nimic nu-i amenință”. Polonia trimite trupe în ajutor

Kremlinul se arată ofensat de faptul că Finlanda își întărește frontiera cu Rusia, spunând că ”nimeni și nimic” nu amenință statul scandinav. Dimpotrivă, masarea de trupe la graniță poate constitui o amenințare pentru Rusia.  

Activitatea Finlandei de a-și consolida granița cu Rusia este nefondată, deoarece Moscova nu reprezintă nicio amenințare pentru vecinul său, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit TASS.

”Aceasta este o concentrare absolut neprovocată și nefondată de unități armate la granița cu Rusia”, a spus Peskov.

O astfel de activitate, dimpotrivă, creează o amenințare pentru Rusia și poate duce la tensiuni, a avertizat purtătorul de cuvânt al președintelui rus.

"Nu există niciun conflict ca atare. Nimeni și nimic nu amenință Finlanda și, în acest caz, aceasta este cu siguranță o măsură absolut excesivă de asigurare a securității frontierei, deoarece acolo nu există nicio amenințare și, în realitate, nu există tensiune", a declarat reporterilor secretarul de presă al Kremlinului, comentând activitatea Finlandei de a-și consolida protecția frontierei cu ajutorul Poloniei.

Citește și
razboi rusia nato
Rusia nu exclude un război cu NATO. ”Putem garanta că ne vom asigura securitatea”
”Finlandezii ar trebui să fie foarte conștienți de faptul că pentru noi acest lucru va reprezenta o amenințare”

„Finlandezii ar trebui să fie foarte conștienți de faptul că pentru noi acest lucru va reprezenta o amenințare cu creșterea adunării de unități militare la granițele noastre”, a explicat purtătorul de cuvânt al Kremlinului. „Așa vedem noi lucrurile”, a mai spus Peskov.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a declarat miercuri că Rusia a primit o notă din Finlanda pe 29 noiembrie cu privire la decizia sa de a închide ultimul punct de control operațional la frontieră din 30 noiembrie.

Între timp, unele instituții de presă au raportat că Polonia intenționează să trimită trupe în Finlanda pentru a o ajuta la protejarea frontierei sale.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult