Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Kremlinul începe să nu îl mai considere pe Zelenski președintele Ucrainei. Putin, mesaj clar către Kiev

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat marţi că Ucraina ar trebui să organizeze alegeri prezidenţiale după expirarea mandatului de cinci ani al preşedintelui Volodimir Zelenski, relatează Reuters.  

Ar trebui efectuată o analiză serioasă şi profundă a problemei legitimităţii preşedintelui Ucrainei, a spus Vladimir Putin într-o conferinţă de presă susţinută după vizita sa din Uzbekistan, a relatat agenţia oficială rusă TASS. "În ceea ce priveşte legitimitatea guvernului ucrainean, este într-adevăr necesar să se efectueze o astfel de analiză serioasă, profundă", a spus liderul de la Kremlin.

Putin a declarat marţi că singura autoritate legitimă din Ucraina este acum parlamentul şi că şeful acestuia ar trebui să primească puterea.

Ucraina nu a mai organizat alegeri prezidenţiale, deşi mandatul lui Zelenski a expirat în această lună, dar preşedintele ucrainean şi aliaţii Kievului consideră că este o decizie corectă în timp de război, potrivit News.ro.

Declaraţiile lui Putin au fost anticipate cumva săptămâna trecută de Dmitri Medvedev, vicepreşedintele Consiliului rus de Securitate, care a spus că Volodimir Zelenski este o ţintă îndreptăţită pentru Moscova.

Din ce în ce mai evident, propaganda rusă se îndreaptă acum către acreditarea ideii că Ucraina, care a anulat alegerile prezidenţiale din cauza războiului, are un preşedinte ilegitim.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult