Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rusia i-ar fi înarmat pe teroriștii Hamas cu un singur scop. Cum s-ar folosi Kremlinul de atacul din Israel

Rusia ar fi furnizat arme-trofeu, de fabricație occidentală, teroriștilor Hamas, pe care le-au capturat în timpul luptelor din Ucraina.

Serviciul de informații al Ucrainei susțin că rușii au furnizat teroriștilor Hamas arme fabricate de SUA și UE pe care le-au capturat în timpul luptelor din Ucraina.

Se pare că, spune Kievul, Rusia plănuiește să discrediteze Ucraina pentru a afecta atitudinea aliaților și a avea un impact asupra furnizării de arme occidentale.

"Nu este vorba despre o amenințare la adresa Rusiei. Statul agresor, Rusia, se folosește de atacul teroriștilor Hamas asupra statului Israel pentru o provocare pe scară largă împotriva Ucrainei. Serviciul de informații al Ministerului Apărării al Ucrainei este conștient de faptul că serviciile secrete rusești au livrat deja militanților Hamas arme trofice fabricate în SUA și UE și capturate în timpul ostilităților din Ucraina. Următorul pas în planul rușilor ar trebui să fie acuzații false împotriva armatei ucrainene că ar fi vândut în mod regulat arme occidentale teroriștilor", a transmis Serviciul de informații al Ministerului Apărării din Ucraina, potrivit Ukrainska Pravda.

Rusia acuză că armele date de Vest Ucrainei sunt folosite în Israel

Totodată, serviciile secrete ale Ucrainei cred că rușii această informație falsă să constituie baza unei serii de "dezvăluiri" și "investigații" în presa occidentală.

Citește și
război israel
Forțele israeliene sunt în alertă în nordul țării. Civilii au fost anunțați să stea în adăposturile antiaeriene

Scopul provocării rusești este de a discredita Forțele Armate ale Ucrainei și de a opri complet fluxul de ajutor militar către Ucraina din partea partenerilor occidentali.

De partea cealaltă, Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, a susținut, fără nicio dovadă, că armele pe care Occidentul le-a furnizat Ucrainei "sunt folosite în mod activ în Israel": "Apoi, aceste arme, la fel ca și armele pe care fugarii americani le-au lăsat în Afganistan, vor fi folosite în mod necontrolat în toate punctele fierbinți".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult