Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rusia avansează rapid pe front și profită din plin de greșeala Occidentului. Ordinul disperat dat de Zelenski

Trupele lui Vladimir Putin avansează „din mai multe poziții” în Harkov, iar Kievul a ordonat ca circa 6.000 de civili să fie evacuați de urgență.

Ucraina a evacuat mii de locuitori din regiunea nord-estică Harkov, în timp ce președintele Volodimir Zelenski a avertizat că acolo se duc "lupte crâncene" și că satele sunt transformate într-o "zonă de luptă".

Peste 5.700 de civili au fost evacuați din casele lor, a declarat luni guvernatorul din Harkov, Oleh Syniehubov, potrivit canalului său Telegram.

Între timp, Rusia „avansează de pe mai multe poziții” pe front, profitând, astfel, de întârzierile ajutorului militar occidental. Armata Kremlinului a reușit să deschidă un nou front în nord-estul Ucrainei, a explicat Syniehubov.

„Inamicul ne depășește în materie de armament”

„Practic, de șase luni desfășurăm o operațiune defensivă, așteptând noi provizii. Și, bineînțeles, inamicul ne depășește în materie de armament - nu în calitate, ci în cantitate", a adăugat Siniehubov în declarațiile sale pentru Sky News, potrivit POLITICO.

Citește și
SUA au trimis 10 avioane de luptă în România
Germania respinge noul apel pentru o zonă de excludere aeriană impusă de NATO în Ucraina

În ciuda criticilor interne la adresa fortificațiilor Ucrainei, Syniehubov a insistat că apărarea este puternică, în timp ce forțele rusești au capturat sate și luptele s-au intensificat.

„Avem unitățile noastre militare afară. Ne întărim eforturile și în acest domeniu. Prin urmare, subliniez că situația este în prezent pe deplin sub control”, a declarat Syniehubov.

Cu toate acestea, el a recunoscut că „linia frontului se extinde”, deoarece trupele rusești „avansează din mai multe poziții”.

La sfârșitul săptămânii trecute, Kremlinul a trimis mii de soldați în nord-estul Ucrainei ca parte a unei noi ofensive, într-o regiune care a fost vizată în timpul invaziei la scară largă a președintelui rus Vladimir Putin în 2022.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult