Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rusia critică R. Moldova după comentariile făcute de Maia Sandu, spunând că „își vor da seama de prețul acestei greșeli”

Moldova a ocupat un loc proeminent printre alte țări din fostul bloc sovietic, care au crescut tensiunile cu Rusia în ultimii ani, scrie Sky News.

Într-adevăr, Maia Sandu, președintele acesteia, a acuzat anterior Moscova că a orchestrat un complot pentru a-și răsturna guvernul.

Kremlinul a răspuns marți la sugestia Maiei Sandu că cooperarea cu Rusia ar contrazice principiile integrării europene.

„Din păcate, actualele autorități de la Chișinău și doamna Sandu văd valorile europene ca o negare obligatorie a tot ceea ce este rusesc”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„Aceasta este o concepție greșită profundă. Rusia însăși este o valoare europeană. Este parte integrantă a valorilor europene comune, orice ar spune unii”.

„Doamna Sandu și conducerea moldovenească greșesc fundamental. După cum vedem noi, greșesc în fața propriului popor când susțin că pentru dezvoltarea relațiilor cu Europa, cu țările vest-europene, sunt obligați să distrugă complet toate relațiile cu noi”, a mai spus Peskov.

"Aceasta este o greșeală și, din păcate, ei vor trebui să își dea seama în cele din urmă de prețul acestei greșeli. Principalul lucru este că acest preț va trebui să fie plătit de oamenii din acea țară", conchide Peskov.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult