Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rusia anunță că a desfăşurat un „atac masiv” asupra unor instalaţii energetice extrem de importante ale Ucrainei

Rusia a desfăşurat vineri un „atac masiv” asupra unor instalaţii energetice extrem de importante din complexul militaro-industrial al Ucrainei, a transmis sâmbătă Ministerul Apărării de la Moscova.

În raportul său zilnic, ministerul nu a precizat care sunt instalaţiile energetice pe care susţine că le-a lovit. Moscova a mai spus că atacul a blocat transportul de arme şi muniţie din străinătate pe cale ferată către grupurile de luptă din Ucraina, scrie Reuters, citată de Agerpres.

Armata ucraineană a transmis vineri seară că forţele ruse au lansat peste 100 de rachete şi au desfăşurat 12 atacuri aeriene şi 20 de bombardamente. Kievul a precizat că a distrus 61 de rachete de croazieră ruseşti.

Ministrul ucrainean al Energiei, German Galuşcenko, a declarat că Rusia a lovit instalaţii electrice din şase regiuni cu rachete şi drone, producând întreruperi de curent în mare parte din ţară.

Rusia a atacat în mod repetat infrastructură civilă departe în spatele liniilor frontului, lăsând milioane de ucraineni fără electricitate, căldură sau apă timp de mai multe zile în plină iarnă.

Citește și
refugiati ucraina
Un an de război. Momentele emoționante cu refugiații ucraineni la granițe, care fugeau de invazia Rusiei | GALERIE FOTO

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult