Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rusia, alianță cu China împotriva Vestului: ”Europa ar fi tulburată”

Moscova încearcă să convingă Beijingul să formeze o alianță împotriva Occidentului susține politicianul portughez Bruno Maçães pentru politico.com.

”Obsesia Europei față de Rusia nu este împărtășită. Moscova nu mai este interesată de Continent” este de părere politicianul care susține că ”pe holurile Kremlinului totul se rezumă la China în această perioadă și la dacă Moscova poate sau nu să convingă Beijingul să formeze o aliență contra Occidentului.”

”Obsesia Rusiei pentru o potențială alianță cu China era evidentă din 2017 de la Forumul de la Valdai. Anul trecut, în 2018 ideea a trecut de la speculație la o dorință pe care Rusia vrea să o realizeze, una cât de curând.”

”Viziunea Rusiei asupra Chinei s-a schimbat semnificativ în ultimii 5 ani. Moscova a abandonat orice speranță că economia Chinei e un exemplu de urmat. În schimb, experții în politică externă vorbesc acum despre cum Rusia poate folosi China pentru a-și atinge scopurile geopolitice.” susține Bruno Maçães.

”Dacă o astfel de alianță se concretizează, va răsturna modul în care facem politica globală. Imaginați-vă o criză internațională în care Rusia și China formează un singur bloc. Impactul va fi considerabil și imprevizibil până la un punct. Psihologic, în gândirea occidentală, ar combina frica asociată Rusiei cu aparenta invulnerabilitate a Chinei. Washingtonul s-ar simți atacat, Europa ar fi intimidată și tulburată.”

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult