Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rusia a produs primele super-torpile Poseidon. Ce a spus Putin despre noua armă nucleară

Rusia a produs primul set de super-torpile Poseidon cu capacitate nucleară, a anunțat, luni, agenția de stat TASS, care a citat o sursă din armată.

„Primul set Poseidon a fost produs, iar submarinul Belgorod îl va primi în viitorul apropiat”, a declarat sursa respectivă.

Poseidonul este o „torpilă autonomă intercontinentală cu propulsie nucleară”, care are propria sa sursă de energie nucleară, a cărei dezvoltare a fost anunțată pentru prima dată de Vladimir Putin în 2018, care a prezis la acea vreme că va fi un tip fundamental nou de armă nucleară.

Armata rusă nu a făcut încă niciun comentariu cu privire la finalizarea super-torpilelor Poseidon, scrie The Moscow Times.

În noiembrie 2022, CNN a raportat că marina rusă a încercat fără succes să testeze o rachetă Poseidon în Oceanul Arctic.

Citește și
Su-27
Rusia anunță că a escortat un avion de recunoaștere german, interceptat în apropierea frontierei sale

Dezvoltarea super-torpilelor Poseidon a fost răspunsul Rusiei la retragerea SUA din Tratatul antirachetă balistic și a avut ca scop creșterea capacității țării conduse de Putin de a depăși sistemele de apărare antirachetă americane.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult