Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rusia a anunțat oficial că va anexa patru teritorii ale Ucrainei, după așa-zisele referendumuri

Rusia este gata să anexeze în mod oficial o porțiune din Ucraina, după o așa-zisă numărătoare a voturilor care arată sprijinul covârșitor din patru provincii pentru această decizie.  

Potrivit BBC News, Rusia va organiza vineri o ceremonie de semnare, anexând oficial încă patru zone ale Ucrainei.

Astfel, președintele Vladimir Putin va susține vineri un discurs la Kremlin.

Ucraina și Occidentul au denunțat referendumurile ca fiind false și ilegale, efectuate sub amenințarea armei.

Potrivit Reuters, în Piața Roșie din Moscova a fost amenajată o scenă cu ecrane video uriașe, cu panouri publicitare care proclamă „Donețk, Lugansk, Zaporizhzhia, Herson - Rusia!”.

CITIȚI ȘI: ”Putin este un prost.” ”Nu am văzut nici măcar un fascist”. Înregistrări cu discuțiile soldaților ruși din Ucraina

Citește și
zelenski
Război în Ucraina, ziua 218. Zelenski: „Repet, pentru cei care înţeleg doar rusă: Dacă vrei să trăieşti, fugi”
Anexarea teritoriilor Ucrainei are loc chiar înainte de aniversarea lui Putin  

Anexarea celor patru teritorii ale Ucrainei are loc cu o săptămână înainte de împlinirea a 70 de ani a președintelui Vladimir Putin (7 octombrie).

Administrațiile celor patru provincii instalate de Rusia i-au cerut oficial lui Putin să le anexeze Rusiei, ceea ce oficialii ruși au spus că este o formalitate.

„Acest lucru ar trebui să se întâmple într-o săptămână”, a declarat Rodion Miroshnik, ambasadorul la Moscova al autoproclamatei Republici Populare Lugansk, pentru agenția de presă RIA, potrivit Reuters.

"Principalul lucru s-a întâmplat deja – referendumul a avut loc. Prin urmare, putem să spunem: locomotiva a pornit deja și este puțin probabil să fie oprită".

Pentru a anexa teritoriile, care reprezintă aproximativ 15% din Ucraina, va trebui încheiat un fel de tratat și ratificat de parlamentul rus, care este controlat de aliații lui Putin.

Zonele vor fi apoi văzute ca parte a Rusiei. Putin a avertizat că va folosi arme nucleare pentru a proteja teritoriul Rusiei de atacuri. 

 

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult