Modifica setarile cookie
Toate categoriile

RT: China începe să limiteze achizițiile de materii prime din Rusia

China a limitat achizițiile de materii prime din Rusia, sub amenințarea sancțiunilor din partea SUA și a aliaților, după ce Vladimir Putin a decis să invadeze Ucraina.

Vezi aici ultimele informații despre Războiul din Ucraina, ziua a treia | LIVE UPDATE

Două dintre cele mai mari bănci de stat din China, ICBC și Bank of China, au limitat finanțarea operațiunilor de achiziționare de materii prime din Rusia, sub amenințarea cu sancțiuni din partea SUA și a aliaților, scrie Russia Today, televiziune controlată de Kremlin.

Cele două bănci sunt expuse unui risc major de sancțiuni secundare de la Washington, a raportat sâmbătă agenția de știri Bloomberg, citând surse neidentificate.

30% din petrolul și gazele consumate de China vin din Rusia

ICBC, cea mai mare bancă din lume după active, și Bank of China, cea mai mare bancă comercială a țării pentru tranzacționarea valutară, ar putea să piardă accesul la dolar, deoarece finanțarea achizițiilor de mărfuri rusești poate fi considerată un sprijin pentru Moscova.

Citește și
Ucraina anunță că Rusia a închis partea de nord-vest a Mării Negre. ”Prezența navelor va fi considerată amenințare teroristă”
Ucraina anunță că Rusia a închis partea de nord-vest a Mării Negre. ”Prezența navelor va fi considerată amenințare teroristă”

În ultimii ani, China a crescut achizițiile de mărfuri rusești, aproape 30% din petrolul și gazele consumate în prezent de a doua cea mai mare economie a lumii provenind din Rusia.

Vineri, China s-a abținut de la o rezoluție a Națiunilor Unite care condamna agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, cerând retragerea imediată a trupelor, care a fost respinsă de Kremlin.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult