Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Românul care a devenit spaima familiilor sărace din SUA. Andrei a făcut o adevărată avere din furturi

Un român a furat sute de mii de dolari de la familii nevoiașe, care trăiesc din ajutor social, scrie Departamentul de Stat din SUA.  

Andrei Bogdan Arteni, un român din București, a furat peste 580.000 de dolari din fonduri de asistență socială destinate familiilor cu venituri mici din SUA, în perioada octombrie 2023 - martie 2024.

 Arteni și mai mulți complici au instalat dispozitive de skimming în cititoarele de carduri din magazine alimentare, cât și în cele ale comercianților, vizând cardurile de beneficii publice EBT (Electronic Benefit Transfer).

Dispozitivele pot detecta informațiile cardului, chiar și codul PIN care se folosește. Odată ce un dispozitiv deține toate datele necesare, ele se pot descărca pe un alt card, ce se poate folosi oricând.

Sute de mii de dolari au fost confiscați

Românul a fost arestat pe 8 septembrie, în Santa Ana. Autoritățile din SUA au emis mandate de percheziție pentru două unități de depozitare în National City și Newport Beach, California. Românul și complicii lui s-au folosit de identități false și au închiriat dispozitive și locuințe prin Airbnb.

Citește și
politia
Un bărbat a sărit pe fereastra unui hotel din Timișoara când i-au bătut polițiștii la ușă, în mijlocul nopții

Au fost confiscate peste 550.000 de dolari, bijuterii și dispozitive de skimming. În același timp, autoritățile române care lucrează la caz au percheziționat zece locuințe din România și au pus sub sechestru o proprietate din Iași și una din Podu Iloaiei, precum și peste 190.000 de dolari și 200.000 de euro în numerar.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult