Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Românul acuzat de incendiere în timpul protestelor din Leeds rămâne în arest și pledează nevinovat

Românul acuzat de incendiere şi tulburări violente într-o suburbie din Leeds vrea să pledeze nevinovat, conform instanței, transmite Daily Mail.

Iustin Dobre, de 37 de ani, a fost pus sub acuzare pentru că a incendiat un autobuz cu o brichetă în timpul protestelor violente de joi seară, din Leeds.

Luni, bărbatul a fost dus la audiere, unde a afirmat că nu va pleda vinovat. El va rămâne în arest până la următorul termen, din 19 august.

Revolta a pornit joi seară într-un cartier rău famat al orașului Leeds, din nordul Angliei, după ce autoritățile ar fi preluat copiii din casa unei familii de români.

Martorii spun că țipetele părinților au scos în stradă mai mulți oameni, după care situația a scăpat complet de sub control. S-au strâns cu sutele, au răsturnat o mașină de Poliție și au incendiat un autocar. Implicați au fost mai mulți conaționali. Polițiștii - depășiți de situație - au fost alungați cu pietre și cărămizi.

Videoclipurile de pe reţelele de socializare arată mulţimi de oameni pe străzi, un autobuz incendiat şi o maşină de poliţie răsturnată.

Ministrul britanic de interne Yvette Cooper a cerut vineri aplicarea "forţei depline a legii" asupra celor responsabili pentru incidentele violente care au avut loc pe străzile oraşul Leeds. Cinci persoane au fost arestate.

Între timp, Consiliul Local din Leeds a promis o "evaluare urgentă" a incidentului care ar fi declanşat violenţele de joi. Într-o declaraţie comună emisă în numele său şi al comunităţii de romi şi români, cu reprezentanţii cărora Consiliul Local a avut o întâlnire, acesta menţionează că "a fost de acord să realizeze o examinarea urgentă a cazului şi să colaboreze cu organizaţiile conduse de români şi de romi, cu bisericile şi consulatul onorific al României şi cu alţi reprezentanţi ai familiei, în interesul familiei şi al comunităţii mai largi de romi".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult