Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Românii sunt prezenți la încoronarea regelui Charles al III-lea. „Stau de miercuri dimineață. Sunt o monarhistă înrăită”

Your browser doesn't support HTML5 video.

În ajunul încoronării, regele Charles i-a răsplătit pe fanii adunați la Palatul Buckingham. A dat mâna cu ei, împreună cu William și Kate.  

Extrem de joviali, cei mai importanți membri ai familiei regale britanice au stat de vorbă cu oamenii și au făcut fotografii împreună.

Londra întreagă este în sărbătoare în pragul primei încoronări din ultimii 70 de ani. Sâmbătă este ziua în care Charles al III-lea va fi uns rege al Marii Britanii.

Regele Charles a salutat mulțimea

Vineri, însă, și-a făcut timp câteva clipe să-și aducă aminte și de țara sa de suflet, România, și a avut un mesaj pentru noi toți prin intermediul corespondentului PRO TV la Londra.

Regele Charles al III-lea și Camilla, regina consoartă, însoțiți de prințul și de prințesa de Walles au apărut în public, vineri, în ajunul încoronării. Au salutat și stat de vorbă cu oamnii adunați în fața Palatului Buckingham.

Citește și
regele charles
Regele Charles al III-lea, mesaj pentru români înainte de încoronare, prin intermediul Știrilor PRO TV: Nu voi uita niciodată

A fost momentul perfect, între două reprize de ploaie. Inițial regele a mers la Westminster Abbey pentru ultima repetiție.

Cortegiul regal a fost escortat de politiști pe motociclete. Suveranul le-a făcut cu mâna simpatizanților adunați dincolo de barierele metalice de protecție.

Tot astăzi, Charles al III-lea a oferit un prânz festiv la palatul Buckingham pentru șeful Guvernului și reprezentanții suvernaului britanic în cele 15 țări membre ale Commonwealth-ului. Din nou au participat și principalii membri ai familiei regale.

Că e soare, că e proverbiala ploaie londoneză, admiratorii rezistă în corturi pentru că mâine, în ziua cea mare, să fie siguri că vor fi martorii unui eveniment istoric pe parcursul procesiunii regale spre Westminster Abbey

Andreea este o româncă pasionată de monarhia britanica încă de când și-a cunoscut soțul englez. Pentru că nu a vrut să rateze niciun eveniment al casei regale, miercuri și-a luat fiul cu ea și s-au instalat în apropierea Palatului.

R: De cât timp stai?

Andreea: „De miercuri dimineață și nu este prima dată. Am fost la înmormântare, să vizităm sicriul Reginei. Nu este prima dată. Sunt o monarhistă înrăită. Sunt căsătorită cu un englez care pur și simplu mi-a inspirat dragostea asta. Sărbătorim și bucuria Regatului Unit de a avea un nou rege. Aseară l-am văzut pe Harry”.

De altfel, cei care iau parte la toate evenimentele organizate de Palatul Buckingham se revăd acum cu bucurie, pentru că deja au legat prietenii.

Mihai și Tereza și-au rezervat din timp o vacanță la Londra și când au realizat ce se întâmplă mâine acolo s-au considerat norocoși.

Cuplu: „Am nimerit întâmplător la încoronare. Stam până mâine și vedem și încoronarea. Extraordinar!”

R: Cum vi se pare?

Cuplu: „E o nebunie, sincer. O nebunie foarte mare, dar e istoric. Un moment foarte important. Până la urmă e un mare noroc”.

R: Ce părere vă fac sutele de oameni care stau aici de zile întregi în corturi?

Cuplu: „Sunt incredibili! Curajoși!”

Ca să trăiască istoria chiar în locul în care se scrie, alți români s-au pregătit din timp și au venit și cu copiii.

De astăzi și până duminică, supușii Majestății Sale, dar și turiștii sunt întâmpinați de un mesaj înregistrat de rege și de regina consoartă, care poate fi auzit în fiecare stație a metroului londonez. Regele încheie cu faimosul îndemn: „Amintiți-vă, vă rog, atenție unde pășiți!”

Jill Biden, prezentă la Londra pentru încoronare

Statele Unite vor fi reprezentate la ceremonia de încoronare a regelui Charls nu de președintele Biden, ci de prima doamnă Jill Biden, care a sosit deja la Londra și a fost primită la reședința premierului britanic, de Akshata Murty, soția premierului Rishi Sunak.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult