Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Românii, pe primul loc la cereri de rezidenţă permanentă în Marea Britanie după Brexit

Your browser doesn't support HTML5 video.

Românii, italienii şi polonezii conduc în topul cererilor pentru rezidenţă permanentă depuse în Marea Britanie, pentru perioada după ieşirea acestei ţări din Uniunea Europeană.

Românii, italienii şi polonezii sunt cei mai numeroşi solicitanţi ai statutului de rezident permanent ('settled status') în Regatul Unit, conform datelor din perioada de testare a procesului de legalizare a statutului cetăţenilor comunitari care doresc să rămână în această ţară după Brexit, relatează joi agenţia Press Association.

Găsiţi aici condiţiile şi documentele necesare pentru a cere statutul de rezident permanent în Marea Britanie.

Conform unui raport al guvernului de la Londra, trei faze test au fost organizate între august 2018 şi martie 2019, timp în care au fost primite peste 230.000 de astfel de solicitări, din care 37.742 au fost formulate de cetăţeni români. Urmează italienii (28.575), polonezii (28.214), bulgarii (18.132), portughezii (18.020), spaniolii (16.257), francezii (11.583), germanii (10.825) şi olandezii (8.822).

Cumulat cu cererile anterioare, au fost primite în total peste 600.000 de cereri de obţinere a statutului de rezident permanent.

Citește și
spital
AFP: Dilema medicilor români care lucrează în Marea Britanie - se întorc acasă sau nu

Între 21 ianuarie şi 29 martie au fost primite peste 200.000 de cereri, din care până la jumătatea lunii aprilie au fost soluţionate circa 188.000. Pentru un procent de 69% dintre acestea a fost aprobat statutul de rezident permanent, acordat celor care dovedesc că au avut reşedinţa cel puţin cinci ani în Regatul Unit, pentru celelalte 31% din cereri fiind acordat statutul de rezident temporar ('pre-settled status'), care poate fi transformat în cel de rezident permanent odată ce solicitantul cumulează cei cinci ani de reşedinţă în Regatul Unit.

Acest proces de obţinere a statutului de rezident permanent a fost integrat într-o aplicaţie pe mobil, iar raportul guvernului britanic menţionează că majoritatea solicitanţilor au apreciat formularul de solicitare a acestui statut ca fiind uşor de completat.

Conform estimărilor guvernului de la Londra, între 3,5 şi 4,1 milioane de cetăţeni ai statelor UE şi ai Spaţiului Economic European ar fi eligibili pentru a participa cu succes până la finele anului 2020 la această schemă de legalizare a statutului lor în Regatul Unit. 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult