Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Robert Mueller explică de ce Donald Trump nu a fost inculpat. ”Cazul este închis”

Procurorul special Robert Mueller a afirmat miercuri, în prima sa declaraţie publică despre ancheta asupra Rusiei, că inculparea lui Donald Trump "nu era o opţiune" legală.

"Dacă am fi avut convingerea că preşedintele nu a comis clar un delict, am fi spus", a dat asigurări Mueller, care a desfăşurat timp de 22 de luni ancheta sa ultrasensibilă la adăpost de expunerea publică.

"Un preşedinte nu poate fi inculpat pentru o infracţiune federală cât este în funcţie. Este anticonstituţional", a spus Mueller într-o declaraţie de circa 10 minute.

Fostul şef al FBI a mai precizat că nu consideră "corespunzător" să fie audiat în Congres, în ciuda dorinţei democraţilor de a-l chestiona în legătură cu ancheta sa.

La sfârşitul lunii martie, el şi-a prezentat concluziile într-un document de peste 400 de pagini, care a fost publicat la 18 aprilie într-o versiune fără numeroase date prezentate ca fiind confidenţiale.

Citește și
melania trump,
Momentul în care rochia Melaniei Trump este luată de vânt la sosirea în Japonia. VIDEO

El a rezumat miercuri principala concluzie astfel: au existat "eforturi multiple şi sistematice de a interfera în alegerile" prezidenţiale din SUA din 2016.

Însă, deşi încrezător în existenţa a "numeroase legături" între Rusia şi membri ai echipei de campanie a candidatului republican, el a spus că nu are probe privind existenţa vreunei înţelegeri secrete între cele două părţi.

În vârstă de 74 de ani, Mueller şi-a anunţat demisia din serviciul Departamentului de Justiţie şi se va retrage din activitate.

Trump, după declaraţia lui Mueller: "Cazul este închis"

 

"Nimic nu s-a schimbat în privinţa Raportului Mueller. Nu au existat probe suficiente şi, prin urmare, în ţara noastră, o persoană este nevinovată", a scris el pe Twitter, la câteva minute după declaraţia fostului şef al FBI.

"Cazul este închis! Mulţumesc", a adăugat el.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult