Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Richard Quest: A durat 48 de ore pentru o decizie în privinţa aeronavelor din modelul Max

Your browser doesn't support HTML5 video.

Avioanele Boeing 737 Max 8 și 9 nu mai au voie să zboare nici în Statele Unite şi Canada. Preşedintele Donald Trump a făcut acest anunţ miercuri seară, după ce s-a consultat cu oficialii americani din domeniul aviaţiei.

După două prăbușiri în circumstanţe similare, în doar câteva luni, avioanele Boeing 737 Max sunt interzise aproape peste tot în lume. În acest timp, cutiile negre ale aparatului căzut în Etiopia au ajuns la analiză, într-un laborator din Franţa.

"Vom da un ordin de urgență pentru consemnarea la sol a tuturor aeronavelor Boeing 737 Max 8 și Max 9 și a altor aeronave asociate acestei linii. Avioanele care sunt în aer își vor continua călătoria până la destinație, apoi vor rămâne la sol până la noi ordine", a anunțat Trump.

Președintele a luat decizia la îndrumarea Agenţiei Federale a Aviaţiei, la o zi după ce Uniunea Europeană a făcut un anunţ similar.

Richard Quest, corespondent CNN: "I-a luat Agenţiei Federale a Aviaţiei 48 de ore ca să ia o decizie în privinţa aeronavelor din modelul Max. Ce i-a convins au fost imagini noi din satelit care, potrivit Agenţiei, arata că profilul zborului avionului etiopian e foarte asemănător cu cel al aeronavei Lion 737 MAX, care s-a prăbuşit în octombrie."

Citește și
Avion Blue Air
Blue Air, despre contractul cu Boeing: ”Intenționăm să luăm primul MAX 8, dar monitorizăm situația”

Pe lângă datele din satelit, au cântărit în luarea acestei hotărâri şi dovezile descoperite la locul prăbuşirii aeronavei. Cutiile negre, care vor desluşi cauzele accidentului de duminică, soldat cu 157 de morţi, au fost trimise pentru analiză în Franţa, nu în Statele Unite, cum se aşteptau mulţi.

Statele Unite, Brazilia şi Canada sunt ultimele care s-au alăturat listei lungi de state care au consemnat la sol aeronavele Boeing 737 MAX. Pe aeroporturile americane, vestea a fost primită cu uşurare de pasageri.

Piloţii americani se plângeau de câteva luni că au dificultăţi în a controla aeronavele de acest tip şi au raportat probleme la sistemul autopilot. Cele două companii americane care utilizau astfel de avioane sunt Southwest şi American Airlines.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult