Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Revolta Wagner din Rusia: Putin și-a sunat puținii aliați ca să-i informeze despre situația din țară

Putin a vorbit cu aliații din Belarus și Asia Centrală după revolta mercenarilor Wagner în interiorul Rusiei, scrie The Guardian.

Vladimir Putin a vorbit sâmbătă cu aliatul său din Belarus, președintele Alexander Lukașenko, relatează AFP, citând presa de stat din Belarus:

”Președintele Rusiei l-a sunat în această dimineață pe președintele Belarusului, a avut loc o conversație telefonică... Vladimir Putin și-a informat colegul din Belarus despre situația din Rusia”.

Kremlinul a spus că Putin a vorbit și cu președintele Kazahstanului, Kassym-Jomart Tokayev, și cu președintele Uzbekistanului, Shavkat Mirziyoyev.

„Președintele i-a informat despre situația [din Rusia]”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, citat de AFP, citând agențiile de presă ruse.

Citește și
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis: Autoritățile române monitorizează îndeaproape evoluția evenimentelor din Rusia

Potrivit presei kazahe, Tokayev i-a spus lui Putin că evenimentele din Rusia sunt o „afacere internă”, iar Putin i-a mulțumit pentru „înțelegerea” situației.

Putin, care are puțini aliați pe scena internațională după lansarea ofensivei ucrainene anul trecut, a numit revolta lui Wagner o „înjunghiere în spate”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult