Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Reuters: Rusia vrea să elimine interdicția privind exportul de combustibil săptămâna viitoare

Guvernul de la Moscova le-a transmis producătorilor de combustibil să facă pregătiri deoarece ar urma să fie eliminate toate restricțiile existente în privința exportului de motorină și benzină, au precizat trei surse din industrie pentru Reuters. 

Rusia, cel mai mare exportator maritim de motorină din lume, a introdus o interdicție a exporturilor de combustibili pe 21 septembrie pentru a combate prețurile interne ridicate.

Guvernul rus a relaxat restricțiile pe 6 octombrie, permițând exportul de motorină prin conducte, dar a menținut măsurile privind exporturile de benzină.

Livrările de benzină în străinătate prin camioane și căi ferate sunt, de asemenea, interzise.

Ministrul Energiei Nikolai Shulginov a declarat miercuri că Rusia are în vedere ridicarea interdicţiei de export pentru unele tipuri de benzină.

„Le-au spus producătorilor că exporturile vor fi deschise de săptămâna viitoare”, a declarat o sursă a companiei petroliere ruse, care a vorbit sub rezerva anonimatului din cauza sensibilității unor astfel de decizii.

O altă sursă din industrie a declarat că interdicția va fi ridicată săptămâna viitoare.

"Au promis că vor ridica interdicția de export săptămâna viitoare. În ceea ce privește această promisiune, am realizat un program de export și un plan de rafinare", a declarat sursa pentru Reuters.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult