Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Reuters: Abdul Ghani Baradar va conduce guvernul taliban din Afganistan

Cofondatorul mișcării talibane și liderul politic al islamiștilor, mullahul Abdul Ghani Baradar, va fi noul șef al guvernului din Afganistan, informează Reuters, care citează surse talibane.

La conducerea guvernului, Abdul Ghani Baradar îi va avea alături pe mullahul Mohammad Yaqoob, fiul cofondatorului taliban Mullah Omar, și pe Sher Mohammad Abbas Stanekzai.

„Toți liderii de vârf au ajuns la Kabul, unde pregătirile sunt în faza finală pentru a anunța noul guvern”, a declarat, pentru Reuters, un oficial taliban.

Haibatullah Akhunzada, liderul religios al talibanilor, se va concentra pe problemele religioase. Acesta se află la conducerea mișcării talibane din mai 2016 și s-a ocupat de problemele politice, militare și religioase.

 

Citește și
Abdul Ghani Baradar
Mollahul Abdul Ghani Baradar, cofondator al talibanilor, a ajuns la Kabul pentru discuții asupra constituirii guvernului
Cine este Abdul Ghani Baradar

 

În urmă cu mai puțin de trei ani, la cererea Statelor Unite, Abdul Ghani Baradar a fost eliberat dintr-o închisoare pakistaneză.

În anii '80, el a luptat împotriva sovieticilor. După ce aceștia au fost izgoniți din Afganistan, iar țara a fost măcinată de un război civil, Baradar a înființat împreună cu fostul său comandant și cumnat, Mullah Omar, mișcarea talibană.

Între 1996 și 2001, când talibanii s-au aflat la putere, Abdul Ghani Baradar a ocupat funcții militare și administrative.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult