Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Occidentul, contrazis: Nu există niciun motiv pentru ca Rusia să invadeze Ucraina pe 16 februarie

După ce Occidentul a transmis că Rusia va invada Ucraina pe 16 februarie, un reprezentant al Kremlinului a catalogat această presupunere drept una „ridicolă și ciudată”.  

„Rusia nu are niciun motiv să invadeze Ucraina pe 16 februarie, lucru despre care presa occidentală susține că se va întâmpla”, a declarat primul reprezentant permanent adjunct al Rusiei la ONU, Dmitri Polianski (foto), la postul britanic Channel 4, potrivit TASS.

Întrebat dacă invazia va începe miercuri, acesta a răspuns: "Din câte știu eu, nu și nu văd niciun motiv pentru asta. Acest lucru este foarte ridicol și ciudat".

Occidentul și Kievul au reluat recent acuzațiile privind o potențială invazie a Rusiei în Ucraina. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a catalogat aceste afirmații ca fiind "nefondate", servind drept o stratagemă pentru escaladarea tensiunilor, subliniind că Rusia nu reprezintă niciun fel de amenințare pentru nimeni.

Cu toate acestea, Peskov nu a exclus posibilitatea unor provocări menite să justifice astfel de afirmații și a avertizat că încercările de a folosi forța militară pentru a rezolva criza din sud-estul Ucrainei vor avea consecințe grave.

Citește și
Ucraina
Criza din Ucraina. Ambasador rus: Rusia nu va invada Ucraina ''decât dacă este provocată''
Președintele Ucrainei: „Ni se spune că 16 februarie va fi ziua atacului. O vom face Ziua Unității”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat un decret privind instituirea zilei de 16 februarie ca Ziua Unităţii în Ucraina.

„Ni se spune că 16 februarie va fi ziua atacului. O vom face Ziua Unității. Am semnat deja decretul. În această zi vom atârna steaguri naționale, vom pune panglici albastre și galbene și vom arăta lumii unitatea noastră”, a spus luni seară președintele Ucrainei.

„Vrem pace și vrem să rezolvăm toate problemele exclusiv prin negocieri. Atât Donbass-ul, cât și Crimeea vor reveni Ucrainei. Exclusiv prin diplomație. Nu încercăm să năvălim peste alții, dar nu vom renunța”, a adăugat Zelenski.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult