Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Reprezentant al Consiliului Național de Securitate: Fondurile SUA pentru Ucraina sunt epuizate în proporție de 96%

SUA au depășit procentul de 96% din totalul fondurilor pe care le-au alocat pentru Ucraina, a declarat purtatorul de cuvant al Consiliului National de Securitate John Kirby reporterilor in aceasta seară, scrie Sky News. 

Kirby a mai spus că SUA consideră că Ucraina își poate recâștiga teritoriul, dar a recunoscut că progresul a fost lent.

Săptămâna aceasta, șeful Trezoreriei SUA a cerut Congresului să finanțeze cu 11,8 miliarde de dolari Ucrainei, ca parte a cererii de cheltuieli suplimentare a președintelui Joe Biden.

Slovacia respinge pachetul de ajutor militar pentru Ucraina

Slovacia a respins un plan elaborat anterior de a dona Ucrainei rachete și muniții, respectând angajamentul primului ministru Robert Fico de a opri ajutorul militar la Kiev.

Pachetul de ajutor includea 140 de rachete ale sistemului de apărare aeriană KUB, peste 5.000 de piese de muniție de tun de 125 mm și patru milioane de cartușe de muniție pentru arme de calibru mic, conform acordului care fusese înaintat de guvernul interimar al țării NATO înainte de a preda puterea luna trecuta.

Dar guvernul lui Fico a respins pachetul la o reuniune a cabinetului de miercuri, potrivit site-ului web al guvernului.

Fico a condus o campanie în care a criticat sprijinul militar occidental pentru Ucraina și sancțiunile împotriva Rusiei și susține promovarea discuțiilor de pace, o linie similară cu liderul Ungariei Viktor Orban.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult