Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Renew Europe solicită Consiliului European să oprească președinția în curs a Ungariei. ”Acționează contra intereselor UE”

Șeful grupului liberal Renew Europe a cerut Consiliului European să exploreze toate mijloacele pentru a opri președinția în curs a Ungariei la Consiliul UE.

Ungaria a preluat președinția prin rotație la 1 iulie pentru o perioadă de șase luni, dar prim-ministrul țării, Viktor Orbán , a alimentat deja controverse cu o călătorie pentru a-l vizita pe Vladimir Putin la Moscova.

Valérie Hayer, președintele Renew Europe și un aliat al președintelui francez, Emmanuel Macron, a declarat astăzi că „prim-ministrul ungar subminează pozițiile adoptate de Uniunea Europeană și acționează contrar intereselor noastre și trebuie să înceteze”.

„Este timpul să reținem președinția necinstită a Consiliului a lui Viktor Orbán”, a spus ea, adăugând:

Misiunea lui de pace este o amenințare pentru securitate, comunicarea sa izolată este doar o cortină de fum pentru propriile interese și eșuează lamentabil. Recentele atacuri ale Rusiei, inclusiv asupra unui spital de copii din Kiev, la 48 de ore după o presupusă misiune de pace, sunt pur și simplu revoltătoare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult