Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Regina Elisabeta, interviu rar despre viața de monarh: Coroana „poate să îți rupă gâtul”

Regina Marii Britanii a vorbit, într-un documentar acordat BBC, despre viața de monarh și despre dificultățile impuse de purtarea coroanei.

 

Într-un documentar de o oră despre încoronarea sa, care va fi difuzat duminică de BBC, Regina Elisabeta a vorbit despre momentul în care a fost învestită, oficial, ca suveran al Regatului Unit. Astfel, ea a glumit despre cât de dificil îi este unei persoane să poarte coroana, a cărei greutate – de 1,28 kilograme – ar fi putut să „îi rupă gâtul”, informează The Guardian.

Vorbind despre coroana pe care a purtat-o la discursurile ținute în Parlament, Regina Elisabeta a povestit: „Norocul meu este că am aceeași formă a capului ca tatăl meu. Odată pusă pe cap, coroana stă fixă. Atunci când o porți, nu te poți uita în jos, spre foile cu discursul, pentru că greutatea coroanei ți-ar putea rupe gâtul. Ți-ar pica de pe cap. Coroanele au dezavantajele lor, dar în rest sunt destul de importante”.

Coroana a fost realizată în 1937, cu ocazia încoronării lui George al VI-lea. Are 2,868 de diamante, 17 safire, 11 smaralde și sute de perle.

Citește și
regina elisabeta
Familia regală britanică se mărește. Regina Elisabeta a II-a va avea un nou strănepot

Elisabeta a devenit regina Marii Britanii în 6 februarie 1952, la vârsta de 25 de ani, după ce tatăl ei a murit. Ea a fost încoronată în 2 iunie 1953, la Westminster Abbey.

Amintindu-și de ceremonie, Regina Elisabeta a spus că „a marcat începutul vieții sale ca suveran.”

„Este un fel de concurs de cavalerie și o procedură de modă veche de a face lucruri. Am văzut o încoronare și am și fost obiectul unei încoronări, ceea ce e remarcabil”, a mai spus ea.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult