Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Regina Elisabeta a participat la primul eveniment major de la decesul Prințului Philip

Your browser doesn't support HTML5 video.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a participat marți la primul eveniment major de la decesul prințului consort Philip.

Suverana a deschis oficial o nouă sesiune parlamentară și a fost însoțită de prințul Charles și de soția lui, ducesa de Cornwall.

Parlamentul britanic şi-a redeschis lucrările după alegerile desfăşurate săptămâna trecută în Anglia, Scoţia şi Ţara Galilor, iar startul noii sesiuni a fost dat, așa cum o impune tradiția, prin discursul reginei.

Regina Elisabeta a II-a: „Vor fi aduse măsuri pentru a adresa disparitățile rasiale și etnice și pentru a interzice terapia de conversie. Legislația va sprijini sectorul voluntar prin reducerea birocrației inutile și eliberarea de fonduri suplimentare pentru cauze bune."

Regina a vorbit despre mai multe proiectele de legi ce vor fi propuse de guvernul premierului Boris Johnson, printre care și cele ce stabilesc ţinte de mediu obligatorii, îşi propun să combată "activitatea ostilă" a altor state, acordă prerogative sporite guvernului local din Irlanda de Nord, precum şi reformele imigraţiei.

Citește și
Regina Elisabeta
Regina Elisabeta a II-a, „profund mişcată” de mesajele primite după moartea prinţului Philip

Regina a confirmat că va fi reintrodus proiectul de lege controversat care va acorda poliţiei mai multe puteri în faţa protestatarilor.

Regina Elisabeta a II-a: „Guvernul asigură calea către o mai bună siguranță a Internetului pentru toți, în special pentru copii, valorificând în același timp avantajele unui Internet gratuit, deschis și sigur."

Tradiționalul Discurs al Reginei de la deschiderea sesiunii parlamentare expune proiectele legislative pe care guvernul îşi propune să le adopte în următoarele luni.

Evenimentul este însoţit în mod obişnuit de o ceremonie extravagantă, în care suverana poartă mantia regală, coroană şi soseşte la Parlament într-o caleaşcă. Însă, în acest an, ceremonia a fost ajustată, atât condițiilor de pandemie, cât și momentelor grele prin care trece familia regală după moartea prințului Philip.

Ceremonialul a fost mai puţin grandios şi cu o participare redusă. Regina a purtat o rochie de zi, de culoarea lavandei, cu pălărie asortată, mănuşi albe și o geantă neagră.

De această dată ea și-a făcut apariția fără mască de protecţie pentru a transmite un sentiment de încredere și de siguranță, odată cu relaxarea măsurilor de restricție din Marea Britanie.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult