Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Regina Elisabeta a II-a amână încă o întâlnire, la sfatul medicilor. Care este starea de sănătate a monarhului

Regina Elisabeta a II-a Marii Britanii a fost sfătuită de medici să amâne o reuniune a consilierilor săi care urma să aibă loc miercuri, a anunţat Palatul Buckingham.  

Monarhul în vârstă de 96 de ani a anulat întâlnirea la o zi după ce a numit-o pe Liz Truss în funcția de prim-ministru al Marii Britanii, conform Reuters.

„După ziua de ieri, Majestatea Sa a acceptat în această după-amiază sfatul medicilor de a se odihni. Aceasta înseamnă că ședința Consiliului Privat care trebuia să aibă loc în această seară va fi rearanjată”, a transmis Palatul Buckingham printr-un comunicat.

Regina se află în prezent la reședința sa din Scoția, Castelul Balmoral, unde Boris Johnson a demisionat oficial, marți, din funcția de prim-ministru.

Monarhul suferă de ceea ce Palatul Buckingham numește „probleme episodice de mobilitate”.

Citește și
Prințul Charles a înlocuit-o pe Regina Elisabeta la un eveniment important. Suverana obișnuia să nu lipsească

Din cauza acestor probleme, începând cu sfârșitul anului trecut, regina Elisabeta a fost nevoită să reducă angajamentele și să minimizeze aparițiile publice.

Palatul Buckingham nu a oferit alte detalii despre starea de sănătate a monarhului. Regina va rămâne la Castelul Balmoral în perioada următoare.

De asemenea, în urmă cu o săptămână, regina a lipsit de la Braemar Highland Gathering din Scoția, pentru prima dată de când a ajuns pe tron.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult