Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Regele Charles i-a trimis un mesaj lui Donald Trump, după tentativa de asasinat

Regele Charles al III-lea i-a trimis o scrisoare lui Donald Trump după tentativa de asasinat asupra fostului președinte american. Mesajul a fost transmis duminică prin intermediul ambasadei Marii Britanii la Washington DC, a confirmat Palatul Buckingham.

Conținutul scrisorii nu a fost făcut public, dar BBC notează că, din sursele sale a aflat că sentimentele exprimate sunt în concordanță cu cele comunicate de prim-ministrul britanic în cursul weekendului.

Premierul Sir Keir Starmer a declarat că a fost ”îngrozit” de atac. Într-o convorbire telefonică cu fostul președinte al SUA duminică după-amiază, Keir Starmer a transmis condoleanțe pentru victime și le-a urat lui Trump și celor răniți o recuperare rapidă, relatează BBC.

Un spectator a murit, iar alți doi au fost grav răniți. Suspectul, Thomas Matthew Crooks, a fost împușcat mortal la fața locului

Trump, cu fața însângerată și pumnul în aer, îndemnând la luptă, a declarat pentru New York Post că „ar fi trebuit să fie mort” și a descris tentativa de asasinat ca fiind o „experiență suprareală”.

El urmează să ia cuvântul săptămâna aceasta la Convenția națională republicană din Milwaukee, Wisconsin, unde urmează să fie confirmat oficial drept candidat al Partidului Republican pentru alegerile prezidențiale din noiembrie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult