Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Regele Charles al III-lea și soția sa au ajuns în Germania. Este prima lor vizită în calitate de monarh și regină consoartă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Regele Charles al III-lea și soția lui, Camilla, au ajuns, miercuri, la Berlin. Este prima lor vizită în străinătate, în calitate de suveran și regină consoartă.

Întâmpinat de şeful biroului de protocol german şi de ambasadorul Regatului Unit, cuplul regal s-a deplasat la Poarta Brandenburg, unde a fost primit cu onoruri militare de preşedintele german. Este pentru prima dată când o astfel de ceremonie este organizată pentru un şef de stat, lângă acest monument emblematic.

Regele Charles și soția lui au făcut o scurtă baie de mulțime, salutându-i pe curioșii veniți să-i vadă. Pe seară, șeful statului german a oferit la palatul prezidențial un banchet, al cărui meniu a inclus, în onoarea regelui, preparate vegetariene.

Majestatea Sa s-a adresat invitaților atât în germană, cât și în engleză. Regina consoartă a ales să poarte o tiară și o brățară, care i-au aparținut reginei Elisabeta a II-a. Printre oaspeți s-a aflat fostul cancelar german, Angela Merkel.

Agenda de joi a regelui Charles al III-lea include un discurs în parlamentul german, iar vineri, cuplul regal va merge în orașul Hamburg.

Citește și
charles michel
România îndeplinește toate condițiile, dar nu este în Spațiul Schengen. Charles Michel: ”Înțeleg foarte bine dezamăgirea”

Este prima lor vizita în străinătate, în calitate de suveran și regină consoartă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult