Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Regatul Unit este în alertă. Noua variantă braziliană de coronavirus provoacă îngrijorare

Marea Britanie a înregistrat miercuri un număr record de decese asociate COVID-19 de la începutul pandemiei, de 1.564, al căror total ajunge astfel la 84.767.

Campania masivă de vaccinare a populaţiei avansează, dar o nouă îngrijorare este provocată de descoperirea unei mutaţii braziliene a coronavirusului SARS-CoV-2, după mutaţiile britanică şi sud-africană, relatează Reuters, AFP şi DPA.

Precedentul record de 1.325 de decese a fost înregistrat pe 8 ianuarie, această creştere a mortalităţii fiind provocată de noua variantă mai contagioasă a coronavirusului SARS-CoV-2 descoperită în această ţară în decembrie. Deşi ea în sine nu provoacă îmbolnăviri mai grave, această mutaţie sporeşte mortalitatea prin creşterea numărului infectărilor şi a presiunii asupra sistemului sanitar, transmite Agerpres.

Premierul Boris Johnson a anunţat că peste 32.000 de pacienţi COVID-19 sunt internaţi în prezent, cu circa 70% mai mulţi faţă de vârful din aprilie, el avertizând că există un mare risc ca secţiile de terapie intensivă să ajungă la saturaţie.

Şeful executivului a avertizat şi asupra unei alte noi tulpini de coronavirus, descoperită în Brazilia, după cele din Marea Britanie şi Africa de Sud.

Citește și
Ambulanță în Marea Britanie
Marea Britanie a trecut de încă un prag sumbru: 80 de mii de decese asociate cu Covid-19

„Suntem îngrijoraţi de noua variantă braziliană (a coronavirusului). Am luat deja măsuri severe pentru a proteja această ţară de noile infecţii venite din străinătate'', a spus Johnson, adăugând că încă nu este clar dacă vaccinurile deja aprobate în Marea Britanie (Pfizer/BioNTech, Moderna şi AstraZeneca/Oxford) au efect şi asupra mutaţiei braziliene a coronavirusului.

Numărul noilor cazuri de COVID-19 confirmate în Marea Britanie a fost miercuri de 47.525, mai multe faţă de cele 45.533 înregistrate în ziua precedentă, dar sub recordul de 68.053 consemnat de asemenea pe 8 ianuarie, ceea ce sugerează că măsurile stricte de lockdown instituite după apariţia noii variante de SARS-CoV-2 încep să-şi facă efectul.

În speranţa unei relaxări progresive a acestui lockdown, guvernul de la Londra a lansat un program ambiţios de vaccinare masivă, cu obiectivul ca aproximativ 15 milioane de persoane să fie imunizate împotriva COVID-19 până la jumătatea lunii februarie, numărul celor vaccinaţi până miercuri fiind de peste 2,6 milioane.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult