Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Record în războiul ruso-ucrainean. Ținta lovită de Ucraina în adâncul Rusiei, la o distanță de peste 1.800 km

O dronă a serviciilor secrete ucrainene a și-a atins ținta pe teritoriul Rusiei, la o distanță de peste 1.800 de kilometri.

O dronă a serviciului de informații al apărării din Ucraina a lovit stația radar de detectare a țintelor cu rază lungă de acțiune Voronej M, situată în orașul Orsk din regiunea Orenburg din Rusia.

"O dronă ucraineană a parcurs o distanță de peste 1.800 de kilometri până la instalația inamicului, stabilind un nou record în ceea ce privește raza de distrugere a dronelor kamikaze", a declarat o sursă din cadrul Defence Intelligence of Ukraine (DIU), potrivit Ukrainska Pravda.

Radarul Voronej, conceput pentru a detecta ținte spațiale și aerodinamice

Agențiile de presă rusești au scris că o dronă "a căzut" în apropiere de Orsk și că ținta dronei "ar fi putut fi o instalație militară".

Anterior, cea mai îndepărtată țintă atacată de dronele ucrainene a fost o instalație din orașul Salavat din republica rusă Bașkortostan, care se află la 140 de kilometri mai aproape de granița ucraineană decât Orsk.

Citește și
militari francezi
Primii instructori militari francezi ajung "în curând" în Ucraina. Anunțul făcut de comandantul-şef al armatei ucrainene

Voronej M face parte dintr-o familie de radare rusești staționare cu rază lungă de acțiune deasupra orizontului. Acesta este conceput pentru a detecta ținte spațiale și aerodinamice, inclusiv rachete balistice și de croazieră. Acest radar funcționează în banda de undă de un metru și are o rază de detectare a țintelor de până la 6.000 de kilometri.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult