Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Reacția SUA după ce Ucraina a lansat o incursiune majoră în Rusia: „Nu putem uita acest lucru”

Casa Albă a reacționat cu privire la incursiunea lansată de trupele Kievului pe teritoriul Rusiei, în regiunea Kursk.

Casa Albă a reamintit că forțele de ocupație rusești atacă Ucraina din regiunea Kursk, unde trupele ucrainene ar desfășura o operațiune.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a confirmat că SUA vor lua legătura cu partenerii săi ucraineni pentru a afla mai multe despre presupusa operațiune.

"Dar, în general, după cum știți, am sprijinit Ucraina pentru că se apără împotriva agresiunii Rusiei. Credem că este evident important să facem acest lucru, deoarece vorbim despre democrație și libertate. Așadar, vom continua să facem acest lucru”, a spus oficialul de la Casa Albă.

Putin, despre episodul Kursk: „O provocare”

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe a refuzat să răspundă la întrebarea dacă în această potențială operațiune au fost folosite arme furnizate de SUA, spunând doar că politica SUA rămâne neschimbată.

Citește și
vladimir putin
Mesajul ferm pe care Putin i l-a transmis guvernatorului regiunii din Rusia invadată de forțele Ucrainei. Ce ordin i-a dat

"Trebuie să ne amintim că, în mod evident, în această regiune [Kursk - n.r.], există trupe rusești acolo. Ele se află într-o regiune a Rusiei. Și sunt în acea regiune care atacă Ucraina. Așadar, nu putem uita acest lucru", a adăugat Karine Jean-Pierre. Casa Albă a subliniat că Statele Unite vor continua să sprijine Ucraina în apărarea sa împotriva agresiunii ruse, notează Ukrainska Pravda.

Începând de marți, 6 august, rușii au raportat despre încercările Ucrainei de a pătrunde în regiunea Kursk.

Propagandiștii ruși și milbloggeri susțin că forțele ucrainene și-au asigurat un punct de sprijin în zona de frontieră. Președintele rus Vladimir Putin a calificat situația drept o "provocare".

Mai mult, Kievul nu a oferit până acum nicio reacție cu priviere la incursiunea trupelor sale în regiunea rusă Kursk.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult