Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Reacţia prinţului moştenitor saudit după scandalul asasinării lui Khashoggi. Pe cine a sunat

Mohammed bin Salman, prinţul moştenitor saudit, nu înţelege de ce asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi a generat atât de multe reacţii ostile pe plan internaţional, relatează Bussines Insider, citând informații dezvăluite de The Wall Street Journal.

Într-o primă fază, familia regală saudită a fost "relaxată" în privința dispariției jurnalistului Jamal Khashoggi, devenind tot mai îngrijorată pe măsură ce lucrurile evoluau către un scandal, mai precizează Bussines Insider.

De fapt, Mohammed bin Salman a fost atât de surpins de reacţia internaţională la asasinarea jurnalistului, încât l-a sunat pe Jared Kushner pentru a înţelege ce se întâmplă.

Foto: Mohammed bin Salman, prinţul moştenitor saudit

Citește și
ANCHETA Turcia Jamal Khashoggi
Apar noi detalii oribile despre moartea jurnalistului saudit. Turcii au căutat cadavrul în bagajele pasagerilor

Jared Kushner este ginerele și consilierul pe Orientul Mijlociu al lui Donald Trump.

Telefonul ar fi venit la opt zile de la asasinarea jurnalistului, Jared Kushner (un apropiat al prinţului moştenitor) sfătuindu-l pe Mohammed bin Salman să rezolve problema rapid.

De asemenea, prinţul moştenitor saudit s-ar fi şi înfuriat datorită faptului că lucrurile au evoluat înspre un scandal diplomatic, a mai precizat Bussines Insider, care citează surse ce au interacţionat recent cu prinţul saudit.

Tot Jared Kushner l-ar fi sfătuit şi pe Donald Trump să ia partea Arabiei Saudite până când scandalul va dispărea.

Foto: Donald Trump și Jared Kushner

Între timp însă, Donald Trump a anunţat deja posibilitatea impunerii de sancţiuni Arabiei Saudite şi a acuzat-o de "înşelătorii şi minciuni". În plus, Marea Britanie, Franţa şi Germania au solicitat clarificări cu privire la asasinat.

Toate aceste reacţii au fost, în bună măsură, alimentate de o serie de informaţii transmise în spaţiul public de Turcia (un adversar regional al Arabiei Saudite). O parte a acestor informaţii au rămas, însă, nesusţinute de niciun fel de dovezi - precum cele ale dizolvării rămășițelor jurnalistului în acid sulfuric.

Între timp, Arabia Saudită, prin vocea ministrului de externe, susţine că, de fapt, asasinii ar fi acţionat fără acordul prinţului saudit. Mai mult decât atât, susţine că regatul "nu va lăsa nicio piatră neîntoarsă" în eforturile de a-i găsi pe toţi cei implicaţi în asasinat.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult