Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Reacția lui Zelenski după incursiunea ucraineană în Rusia. „Toată lumea poate vedea”

Volodimir Zelenski a lăudat joi armata ucraineană pentru capacitatea sa "de a surprinde" și de a obține rezultate, fără a face nicio referire directă la situația dintr-o regiune rusă în care Moscova susține că Kievul a lansat un atac transfrontalier.

Armata ucraineană pare să păstreze tăcerea cu privire la activitatea din regiunea rusă Kursk, unde Moscova a declarat că armata Kievului operează de marți, transmite Reuters.

„Toată lumea poate vedea că armata ucraineană știe cum să surprindă. Și știe cum să obțină rezultate", a declarat Zelenski la un eveniment de prezentare a unei noi aplicații digitale pentru a reduce birocrația pentru armată.

„Acest lucru este demonstrat de câmpul de luptă, unde soldații noștri nu numai că au rezistat forței copleșitoare a ocupanților, dar, de asemenea, o distrug în modul necesar pentru a proteja Ucraina - statul și independența noastră", a spus el într-o filmare postată pe Telegram.

La 6 august, potrivit The Moscow Times, trupe (regulate) ucrainene, însoţite de vehicule blindate şi alte echipamente grele, au forţat graniţa rusă dinspre regiunea ucraineană Sumî şi au intrat pe teritoriul regiunii ruse Kursk şi într-un interval scurt de timp au preluat sub controlul 11 sate, avansând circa 10 km în adâncimea teritoriului rus, conform canalelor Telegram ruse.

Lupte s-au dat în jurul oraşului Sudja, ultimul punct operaţional de transbordare a gazelor naturale ruseşti către Europa prin Ucraina. Gazoductul Urengoi - Pomarî - Ujgorod a pompat aproximativ 14,65 miliarde de metri cubi de gaz în 2023, aproximativ jumătate din exporturile de gaz ale Rusiei către Europa. La 60 km de aici se află centrală nucleară Kursk. Între timp, Sudja s-a trezit într-o încercuire operaţională, zeci de militari ruşi fiind luaţi prizonieri de către ucraineni, conform Agerpres.

Kievul pare să fi adoptat o strategie a tăcerii stricte şi nu a făcut niciun comentariu cu privire la incursiunea trupelor sale.

Nici preşedintele Volodimir Zelenski nu a făcut nicio referire la atac în discursul său video de miercuri seară, îndemnând în acelaşi timp soldaţii Kievului să continue şi să slăbească forţele ruse. "Este important să continuăm să distrugem inamicul cât mai eficient şi constant posibil, pentru a ajuta la apărarea ţării noastre", a declarat Zelenski.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult