Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Reacția Kremlinului după ce Zelenski a spus că războiul din Ucraina este „aproape de sfârșit”. Rusia îl contrazice

Kremlinul a reacționat cu privire declarația de luni a liderului ucrainean Volodimir Zelenski conform căreia războiul Rusiei împotriva Ucrainei este „mai aproape de sfârșit decât cred mulți oameni”.

„Planul de victorie este consolidarea Ucrainei. De aceea le cerem prietenilor noștri, aliaților noștri, să ne întărească. Este foarte important. Cred că suntem mai aproape de pace decât credem. Suntem mai aproape de sfârșitul războiului”, a declarat președintele Ucrainei într-un interviu acordat jurnaliștilor americani de la ABC News.

Ca răspuns la comentariul președintelui ucrainean potrivit căruia „războiul este mai aproape de sfârșit decât cred mulți oameni”, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei, a declarat că acest lucru este posibil numai dacă Vladimir Putin își atinge „obiectivele”.

Putin impune condiții

„Știți că orice război se termină în pace, într-un fel sau altul. Dar pentru noi, nu există alternativă la atingerea obiectivelor noastre”, a reacționat Peskov, citat de Ukrainska Pravda.

Peskov a mai spus că, de îndată ce aceste obiective „sunt atinse într-un fel sau altul”, războiul se va încheia.

Citește și
Volodimir Zelenski
Zelenski, la Consiliul de Securitate ONU: „Rusia nu poate decât să fie constrânsă la pace”

Putin a declarat în iunie că este „pregătit pentru discuții de pace”, dar pentru ca acest lucru să se întâmple, Ucraina trebuie să își retragă trupele din toate regiunile ocupate de Rusia, pe care Kremlinul le consideră teritoriu rusesc.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult