Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Reacția Franței după declarațiile Mariei Zaharova, care anunțase trupe franceze în Ucraina: „dezinformare”

Franța nu va trimite trupe în Ucraina, afirmă ferm Ambasada Republicii de la București, care califică declarațiile Mariei Zaharova drept „fanteziste”.

„În presa online din România au apărut astăzi articole care reiau declaraţiile purtătoarei de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, potrivit căreia Franța va trimite, în aprilie, un batalion de 1.500 militari din Legiunea Străină în Ucraina" transmite Ambasada Franței joi, într-un comunicat. „Aceste declaraţii sunt complet fanteziste şi preluarea lor poate consolida narativele pro-ruse de dezinformare” precizează diplomația franceză. În acest context, Ambasada reaminteşte că Franţa nu a anunţat niciodată trimiterea de trupe în Ucraina, arată sursa citată.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat miercuri că trupele franceze ar putea fi pregătite pentru desfășurarea în Ucraina în aprilie.

„Apar noi informații despre faptul că Parisul pregătește un contingent militar care să fie trimis în Ucraina. În acest scop, la începutul lunii martie, comandamentul Legiunii Străine franceze a aprobat formarea unui batalion-grup tactic de aproximativ 1.500 de persoane", a declarat Zaharova, adăugând că se așteaptă ca acest grup să fie adus la capacitate maximă de luptă în aprilie pentru a fi pregătit să intervină în conflictul dintre Rusia și Ucraina.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult