Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Reacția Chinei la noul concept strategic al NATO, în care Beijingul este ''provocare'' pentru interesele Alianţei

China denunţă eforturi ”complet zadarnice” ale NATO de a o ”murdări”, după ce Alianța Nord-Atlantică a publicat un un concept strategic în care clasifică pentru prima oară Beijingul drept o ”provocare” la adresa ”intereselor” blocului militar.

”Acest pretins document al conceptului strategic al NATO face puţin caz de realitate şi prezintă faptele pe dos (...) pentru a murdări politica externă chineză”, denunţă un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe Zhao Lijian, potrivit News.ro, care citează AFP.

 

Noul concept strategic al NATO, care a fost revizuit miercuri pentru prima dată din 2010, include acum în premieră şi referiri la China, menţionând despre această ţară că foloseşte ''o gamă largă de activităţi politice, economice şi militare'' pentru a-şi proiecta puterea. "'Ambiţiile declarate ale Chinei şi politicile sale coercitive reprezintă provocări pentru interesele noastre, securitatea noastră şi valorile noastre'', scrie NATO în acelaşi document în care critică şi ''parteneriatul strategic'' între Beijing şi Moscova împotriva ''ordinii internaţionale''.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult