Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Răzbunarea Kremlinului după valul de drone lansate de ucraineni asupra Rusiei. Metoda este scandaloasă

Kremlinul despre posibilitatea unui atac nuclear după atacurile dronelor ucrainene asupra Rusiei.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al liderului rus Vladimir Putin, a declarat că atacurile ucrainene cu drone pe teritoriul Rusiei nu ar trebui să fie legate de posibilitatea unor lovituri nucleare, mai ales după recenta schimbare a doctrinei nucleare a Rusiei.

Un jurnalist a declarat că „125 de drone au fost doborâte deasupra Rusiei la sfârșitul săptămânii trecute”, marcând unul dintre „cele mai mari atacuri” asupra țării, și a întrebat dacă acest lucru ar oferi motive pentru utilizarea armelor nucleare, în special în lumina schimbării doctrinei nucleare a Rusiei.

„Linii roșii” încălcate

„Ei bine, ca să fiu sincer, nu este nevoie să ne referim prea mult la acest document. Acest document este extrem de important. Au fost luate decizii semnificative. Ele vor fi formalizate în consecință, dar operațiunea militară specială (așa cum se referă Rusia la război - n.r.) își continuă cursul și nu este nevoie să căutăm conexiuni de fiecare dată”, a declarat Peskov, potrivit Ukrainska Pravda.

De la începutul invaziei la scară largă, Rusia a anunțat în mod repetat diverse „linii roșii”, a căror încălcare ar conduce la un răspuns nuclear.

Citește și
gard la graniță
Țara care vrea să construiască un gard la granița cu Rusia. ”Suntem gata să închidem complet granița”

Aceste „linii roșii” au vizat în diferite momente aprovizionarea cu tancuri Leopard, rachete occidentale, avioane de luptă F-16 și multe altele.

„Ucraina a depășit de mai multe ori aceste așa-numite „linii roșii” stabilite de Kremlin. Cu toate acestea, nici măcar înaintarea trupelor ucrainene pe teritoriul rus și controlul a sute de așezări rusești de către Forțele Armate ale Ucrainei nu au determinat un răspuns fundamental nou din partea Rusiei”, notează jurnaliștii ucraineni.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult