Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Războiul din Gaza: Biden îl acuză pe Netanyahu că lungeşte conflictul în propriul interes politic, iar apoi se răzgândește

Preşedintele american Joe Biden îşi minimalizează atacurile la adresa premierului israelian Benjamin Netanyahu într-un lung interviu acordat revistei Time. 

În interviu spunea că există toate motivele să se conchidă că Bibi prelungeşte Războiul din Fâşia Gaza cu scopul de a supravieţui politic, relatează The Huffington Post.

Întrebat dacă crede că Benjamin Netanyahu lungeşte războiul în propriul interes politic, Joe Biden a răspuns în acest interviu publicat marţi că ”există toate motivele ca oamenii să tragă această concluzie”.

Biden s-a răzgândit   

Însă după publicarea interviului, marţi, la Casa Albă, democratul în vârstă de 81 de ani a revenit asupra acestor declaraţii atunci când a fost întrebat dacă Benjamin Netanuahu are ”calcule politice”.

”Nu cred. El încearcă să rezolve această problemă mare pe care o are”, a declarat el presei.

Însă liderul american a recunoscut în interviul acordat Time că are un ”dezacord major” cu premierul israelian privind situaţia post-belică a Fâşiei Gaza.

El denunţa totodată faptul că Israelul are un comportament ”nepotrivit” în timpul războiului.

”Marele meu dezacord cu Netanyahu este (cu privire la) ce se întâmplă după sfârşitul (Războiului din Fâşia Gaza)”, declara el în tinerviu.

”La ce situaţie va reveni (teritoriul palestinian)? Se întorc forţele israeliene?”, continua el.

”Răspunsul este, dacă aşa vor sta lucrurile, că asta nu poate să meargă”, conchidea şeful statului american.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult