Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Război Israel - Hamas. Oficial american: Eliberarea ostaticilor ar necesita "o pauză foarte substanțială" în ostilități

Un înalt oficial de la Casa Albă a declarat, vineri, că eliberarea ostaticilor de către Hamas, cel puţin 240 de persoane conform armatei israeliene, "ar necesita o pauză foarte consecventă în conflictul" cu Israelul.

Avesta a menţionat, într-o conferinţă telefonică cu presa, că au loc "discuţii foarte serioase" şi a precizat că nu există un acord în acest moment pentru o astfel de pauză, informează AFP, citată de Agerpres.

Administraţia Biden a indicat în repetate rânduri că nu sprijină un armistiţiu generalizat, dar a cerut "pauze" din motive umanitare, iar preşedintele Joe Biden însuşi a susţinut joi seara principiul unei încetări temporare a ostilităţilor pentru eliberarea ostaticilor.

Vineri, premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat, la rândul său, că refuză "un armistiţiu temporar fără eliberarea ostaticilor".

Responsabilul american a oferit câteva detalii despre implicarea Statelor Unite în războiul declanşat la 7 octombrie de un atac sângeros al Hamas pe teritoriul israelian şi despre operaţiunile militare declanşate de atunci de guvernul israelian, în special bombardarea intensă a Fâşiei Gaza.

Citește și
drone sua
SUA au lansat drone deasupra Fâșiei Gaza. Misiunea pusă la cale de americani

El a dat asigurări că Washingtonul este într-o "conversaţie constantă" cu israelienii şi că le-a adresat "întrebări dificile" despre alegerea ţintelor militare şi rezultatul acestei operaţiuni.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult