Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Raport: 120.000 de soldați ruși au murit în Ucraina în doi ani și jumătate. Pierderile în creștere: 200-250 de morți/zi

În cel mai recent raport periodic al Mediazona, Serviciul rus BBC și o echipă de voluntari, publicat pe 21 iunie 2024, jurnaliștii au confirmat moartea a 56.585 de soldați ruși în războiul cu Ucraina.

Acest număr nu include toți morții, ci doar pe cei ale căror nume au devenit cunoscute din surse deschise - necrologie și informații despre înmormântări, scrie Meduza.

Numărul real al deceselor a fost estimat prin studii de Meduza și Mediazona, ultima astfel de estimare a fost de 75 de mii de persoane - la sfârșitul anului 2023.

Colectarea și analiza datelor necesită timp considerabil, astfel încât estimările reale ale mortalității încep să rămână cu mult în urma celor publicate în mod regulat de Mediazona și partenerii săi pe baza necrologurilor.

Pentru a rezolva această problemă, Meduza a dezvoltat o metodă pentru a obține o estimare rapidă a mortalității reale.

Se bazează pe datele istorice din RND și pe datele din listele necrologului după nume - și prezice numărul total de decese la un moment dat cu o acuratețe destul de mare.

Conform acestei estimări, din 2022, aproximativ 120 de mii de militari ruși au murit în război (cu un interval de erori aleatoriu de la 106 la 140 de mii).

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult