Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rachetele americane sunt binevenite în Germania, a spus ministrul de externe

Ministrul german de externe Annalena Baerbock s-a exprimat în sprijinul staționării rachetelor americane cu rază lungă de acțiune în Germania, contracarând criticile din cadrul coaliției sale guvernamentale.

„Trebuie să ne protejăm pe noi înșine și pe partenerii noștri baltici împotriva acestui lucru, inclusiv printr-o descurajare sporită și arme suplimentare suplimentare”, a spus Baerbock într-un interviu pentru ziarele de duminică ale Funke Media Group.

La începutul acestei luni, Germania și SUA au lansat o declarație comună în care indică faptul că Washingtonul va începe „desfășurarea episodică a capacităților de lovire cu rază lungă de acțiune ale grupului său operativ multi-domeniu în Germania în 2026”.

În urma anunțului, Rolf Mützenich, liderul parlamentar al Partidului Social Democrat al cancelarului Olaf Scholz, a avertizat că „pericolul unei escaladări militare neintenționate este considerabil”, subliniind că rachetele care ar putea fi staționate în Germania au „timp de avertizare foarte scurt și sunt deschise” noi capabilități tehnologice.

SUA au enumerat rachetele de croazieră Tomahawk, care pot călători până la 2.500 de kilometri, și armele hipersonice în curs de dezvoltare, cu capacitatea de a zbura cu o viteză de multe ori mai mare decât sunetul, printre capabilitățile care ar putea fi staționate în Germania.

Președintele rus Vladimir Putin „ a extins în mod continuu arsenalul cu care ne amenință libertatea în Europa”, a spus Baerbock, adăugând că reticența față de orice descurajare suplimentară „ar fi nu numai iresponsabilă, ci și naivă față de un Kremlin rece ca gheața”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult