Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Putin: „Rusia nu plănuiește un război împotriva Europei”. Liderul Rusiei denunță un plan pus la cale de SUA

Președinte Rusiei, Vladimir Putin, a transmis, marți, că țara sa nu are de gând să înceapă un răboi împotriva Europei, dar a lansat noi acuzații către Occident.

Vladimir Putin a precizat că Rusia "nu plănuiește un război împotriva Europei", deși, spune el, ar fi dorința Statelor Unite de a submina relațiile Rusiei cu Europa.

"Statele Unite au fost foarte îngrijorate de apropierea Rusiei de Europa, dar Moscova nu avea de gând să se lupte cu Europa și nici nu are de gând să o facă acum", a subliniat Putin în timpul unei reuniuni prelungite cu Ministerul rus al Apărării, citat de agenția de presă Baha.

Putin a continuat să acuze SUA că "despart" Rusia și Europa, antrenând ambele părți într-un "conflict".

Putin acuză Occidentul că duce un "război hibrid" împotriva Rusiei

În același timp, Putin acuză statele occidentale că se angajează într-un "război hibrid" împotriva Rusiei, deorece furnizează în mod activ "regimului de la Kiev" informații de informații și arme.

Citește și
vladimir putin
Vladimir Putin: Fetele reprezintă o rezervă imensă pentru Rusia

Putin mai e de părere că ucrainenii și-au irosit rezervele de armament încercând să arate Occidentului rezultatele contraofensivei, doar că "mitul invulnerabilității echipamentelor militare occidentale s-a prăbușit și el".

"Toate încercările, așa cum se spune în Occident, de a ne provoca o înfrângere militară strategică au fost învinse de curajul și tăria soldaților noștri, ciocnindu-se de puterea mai mare a Forțelor noastre armate, de potențialul industriei naționale și de producția de apărare", a conchis șeful statului rus, conform sursei citate.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult