Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Putin spune că nu intenționează să „refacă Imperiul Rus”: Acest lucru nu corespunde absolut deloc cu realitatea

Președintele rus Vladimir Putin a declarat, marți, că nu intenționează să restabilească Imperiul Rus, la o zi după ce a ordonat trimiterea de trupe rusești în estul Ucrainei și a pus la îndoială suveranitatea Ucrainei.

"Am prezis speculațiile potrivit cărora Rusia intenționează să restaureze Imperiul în interiorul granițelor imperiale", a declarat Putin la o întâlnire cu președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, la Kremlin, adăugând: "Acest lucru nu corespunde absolut deloc cu realitatea", potrivit The Moscow Times.

Luni, Putin a recunoscut independența republicilor separatiste Donețk și Lugansk din estul Ucrainei, în ciuda avertismentelor Occidentului de a nu o face.

Putin spune că Ucraina a fost „creată în întregime de Rusia”

Liderul de la Kremlin a anunțat decizia după un discurs de o oră, plin de referințe istorice, în care a afirmat că Ucraina a fost "creată în întregime de Rusia" și a pus la îndoială dreptul acesteia de a exista.

Liderul rus a declarat, marți, că Moscova "a recunoscut noile realități geopolitice" după căderea Uniunii Sovietice și că lucrează cu "toate țările independente din spațiul post-sovietic".

Citește și
Olaf Scholz
Prima lovitură pentru Rusia. Germania oprește proiectul conductei de gaze Nord Stream 2

Dar Putin a transmis că Ucraina este o excepție, afirmând că "este folosită de țări terțe pentru a crea amenințări la adresa Rusiei".

Rusia a sprijinit, în trecut, și două regiuni separatiste georgiene

"Din nefericire, după lovitura de stat din Ucraina, nu vedem un astfel de nivel și calitate a interacțiunii cu Ucraina. A dispărut", a spus Putin, referindu-se la revoluția pro-occidentală din Ucraina din 2014.

Putin a anexat peninsula ucraineană Crimeea în 2014.

De asemenea, în 2008, Rusia a sprijinit două regiuni separatiste georgiene și a susținut o regiune separatistă din Moldova, Transnistria, încă din anii 1990.

Recunoașterea de către Putin a republicilor separatiste Donețk și Lugansk din estul Ucrainei deschide ușa pentru o prezență militară rusă în regiune.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult