Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Putin sare în apărarea lui Biden. „Că s-a lovit la cap când cobora din elicopter, cine n-a pățit așa ceva?”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pentru că e previzibil și de ”școală veche”, Joe Biden la Casa Albă până în 2029 este varianta preferată de Moscova, după alegerile prezidențiale americane din 5 noiembrie.  

Cel puțin așa a declarat președintele Vladimir Putin, într-un interviu acordat televiziunii de stat de la Moscova. Asta, deși Biden îl critică necontenit și l-a numit „criminal” după invadarea Ucrainei.

”Pavel Zarubin, Pro-Kremlin journalist: Pentru noi, care este mai bun, Biden sau Trump? Vladimir Putin: Biden. El este persoana mai experimentată, este previzibil, este un politician de școală veche. Dar vom lucra cu orice lider american în care poporul american are încredere”.

Atât i-a trebuit lui Donald Trump, favoritul la nominalizarea republicană pentru alegerile prezidențiale din noiembrie.

Donald Trump: ”Președintele Putin al Rusiei mi-a făcut un mare compliment. Tocmai a zis că ar prefera ca la Casa Albă să rămână Biden (după alegeri). Ăsta da compliment! Mulți ar zice că e nasol ce-a zis. Ba nu, e de bine!”.

Citește și
Vladimir Putin și Tucker Carlson
Vladimir Putin, dezamăgit de interviul cu Tucker Carlson: „Sincer să fiu, am crezut că se va comporta agresiv”

Cu alte cuvinte, Trump a sugerat că Putin se teme de el și nu de Biden, un motiv în plus să fie votat.

Întrebat despre problemele cu memoria ale lui Biden, liderul de la Kremlin a optat pentru o reacție ostentativ rezervată. ”Nu sunt medic și nu mi se pare potrivit să comentez asupra acestui lucru", a zis Putin.

Putin, dezamăgit de faptul că jurnalistul american Tucker Carlson nu i-a pus întrebări incisive

Mai mult, a ținut să adauge că speculații neîntemeiate privind agerimea în declin a lui Biden circulau și la momentul ultimei lor întâlnirii, în iunie 2021, în Elveția.

Vladimir Putin: ”Se vorbea că (Biden) are o anumită incapacitate, dar eu nu am sesizat nimic de genul acesta. Da, se uita pe notițe, să fiu sincer și eu m-am uitat pe ale mele, nu este o mare problemă. Iar că s-a lovit la cap când cobora din elicopter, cine n-a pățit așa ceva?”.

Președintele rus a comentat și în legătură cu mult discutatul său interviu, pe care i l-a acordat recent jurnalistului american Tucker Carlson. Spune că a fost o experiență ”dezamăgitoare”, pentru că întrebările n-au fost destul de incisive.

Vladimir Putin: ”Să fiu sincer, mă așteptam să se comporte mai agresiv, să-mi pună acele așa-zise întrebări dificile. Nu doar că eram pregătit pentru asta, chiar îmi doream asta. Pentru că aș fi avut și eu ocazia să răspund la fel de dur”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult