Modifica setarile cookie
Toate categoriile

UPDATE. Peskov: Putin nu se va adresa rușilor cu o declarație despre schimbarea statutului „operațiunii speciale” din Ucraina

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că informațiile privind intenția lui Vladimir Putin de a se adresa națiuni marți, 5 octombrie, nu sunt adevărate.

Potrivit lui Dmitri Peskov, președintele nu intenționează să anunțe o schimbare în formatul operațiunii speciale, precizează Kommersant.

„Aceasta este prerogativa președintelui. Până în prezent, nu a fost luată o astfel de decizie”, a răspuns Peskov, intrebat dacă se plănuiește schimbarea formatului operațiunii militare speciale pentru combaterea terorismului.

Inițial, publicația ucraineană Obozrevatel nota că Vladimir Putin ar putea face un alt apel către ruși miercuri, 5 octombrie în care s-ar putea referi la schimbarea statutului „operațiunilor speciale” din Ucraina.

Acest lucru a fost raportat de mass-media de propagandă rusă, raportează Obozrevatel. În același timp, publicația transmite că: judecând după declarațiile altor oficiali ruși și reprezentanți ai „autorităților” ocupante din Ucraina, s-ar putea să fie vorba despre Crimeea.

Citește și
arme nucleare
Expert militar rus: Nu poate fi exclusă opțiunea unui război nuclear cu NATO și Statele Unite

Secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Mykola Patrushev, a declarat despre peninsula ocupată: ”Din cauza creșterii nivelului amenințărilor teroriste, este necesar să se elimine imediat decalajele de securitate ”.

În plus, liderul din Crimeea, Serhii Aksyonov, a menționat, după anexarea altor teritorii ucrainene, că se vor desfășura operațiuni antiteroriste pe toate aceste teritorii.

Pe 30 septembrie, Putin a anunțat anexarea ilegală a teritoriilor Ucrainei ocupate de Rusia. Președintele rus a cerut cinic Ucrainei să înceteze imediat ostilitățile și să revină la masa negocierilor. Putin a numit agresiunea rusă împotriva Ucrainei „un război declanșat de regimul de la Kiev”.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult