Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Putin s-a răzgândit brusc și face un anunț major în privința războiului din Ucraina. Liderul Kremlinului lasă garda jos

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, pare că s-a răzgândit din nou și anunță că nu a refuzat niciodată să negocieze pacea în Ucraina.

„Rusia nu a refuzat niciodată negocierile de pace, dar trebuie să ne ocupăm de bandiții care au intrat în țară”, a declarat Kremlinul, afirmând că Putin se referă probabil la incursiunea de succes a Ucrainei în regiunea Kursk din Rusia.

Rusia a invadat și a ocupat Crimeea ucraineană și o parte din Donbas în 2014. În 2022, Federația Rusă a lansat invazia la scară largă a Ucrainei, atacând noaptea cu rachete și bombe așezările civile din întreaga țară. Este demn de remarcat faptul că propagandiștii ruși din primele zile au răspândit în mod activ declarații conform cărora „Rusia va cuceri Kievul în 3 zile”, iar soldații ruși care înaintau spre Kiev își purtau uniformele de gală pentru a defila pe Khreshchatyk [strada principală din Kiev - n.r.] în timpul acestor „3 zile”.

Cu toate acestea, forțele armate ale Ucrainei au reușit să îi alunge pe ruși din regiunile Kiev, Cernihiv și Sumy. Și continuă să îi rețină pe ruși pe alte fronturi.

Rusia joacă cartea victimei

„Simțind că nu va fi posibilă obținerea victoriei, Rusia a început să promoveze ideea unor presupuse negocieri de pace prin care dorește să păstreze toate teritoriile ocupate. În același timp, rușii continuă să terorizeze Ucraina, lovind infrastructura energetică și civilă și clădirile rezidențiale. Cel mai adesea, ei fac acest lucru noaptea”, notează Ukrainska Pravda.

Citește și
soldați ruși
Decizia luată de Rusia în urma acţiunilor Occidentului în Ucraina. „Munca este într-un stadiu avansat”

Cu toate acestea, Putin continuă să distorsioneze realitatea în discursurile și declarațiile sale, încercând să facă din Rusia victima, în timp ce caută sprijin din partea Chinei și Coreei de Nord. În special, el cumpără rachete din Coreea de Nord pe care le lansează asupra așezărilor pașnice din Ucraina.

Operațiunea din regiunea Kursk a început la 6 august. La 10 august, în a cincea zi a ofensivei armatei ucrainene adânc în Rusia, președintele Volodimir Zelenski a recunoscut că Ucraina a adus războiul pe teritoriul rus.

La 20 august, forțele ucrainene controlau mai mult de 1260 km pătrați de teritoriu și 93 de așezări în regiunea Kursk, Rusia.

La 27 august, Oleksandr Sîrskii, comandantul suprem al forțelor armate ale Ucrainei, a declarat că, de la începutul operațiunii în regiunea Kursk din Rusia, Ucraina a capturat 594 de soldați ruși și a controlat peste 100 de așezări sau 1.294 de kilometri pătrați.

Președintele Volodimir Zelenski a declarat că astfel de acțiuni sunt menite să creeze o zonă tampon pentru a preveni operațiunile militare ruse împotriva Ucrainei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult