Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Putin rupe tăcerea în cazul trupelor nord-coreene trimise să lupte în Ucraina. Mesajul transmis Occidentului

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a vorbit pentru prima despre informațiile potrivit cărora trupe nord-coreene sunt trimise în Rusia pentru a participa la războiul împotriva Ucrainei.

În cadrul summitului BRICS, organizat la Kazan, în Rusia, un jurnalist al postului TV american NBC l-a întrebat pe Vladimir Putin despre trimiterea trupelor nord-coreene în țara sa, pentru ca mai apoi să fie trimise în luptă pe frontul ucrainean.

Astfel, jurnalistul a spus că imaginile din satelit au arătat prezența armatei nord-coreene. „Ce fac ei aici?”, a întrebat jurnalistul, „și nu este aceasta o escaladare gravă a conflictului?”

Putin a susținut încă o dată că „nu acțiunile Rusiei au dus la escaladare” și a acuzat țările occidentale că ajută Ucraina să lupte.

Putin invocă un acord cu Phenianul

Liderul rus a reamintit că Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus - n.r.) a ratificat acordul de „parteneriat strategic cuprinzător” cu Coreea de Nord, semnat de Putin la Phenian în această vară. Documentul prevede „asistență reciprocă în caz de agresiune” împotriva unuia dintre participanții săi.

Citește și
militari
Rusia și-a mărit considerabil bugetul pentru război pentru 2025-2027. Ce priorități a enumerat Vladimir Putin

„Vom vedea cum evoluează acest proces”, a adăugat Putin, potrivit Ukrainska Pravda.

Pe 8 octombrie, Ministerul sud-coreean al Apărării a declarat că este probabil ca Coreea de Nord să trimită o parte din forțele sale armate regulate în Ucraina pentru a sprijini Rusia.

Primele unități militare nord-coreene care au fost instruite pe terenurile de antrenament din estul Rusiei au ajuns în zona de război. Acestea au fost văzute în regiunea Kursk din Rusia, unde forțele ucrainene desfășoară o operațiune, la 23 octombrie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult