Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Putin mai face o mișcare spre mobilizarea economiei ruse. Un alt oficial de rang înalt a fost demis

Vladimir Putin face paşi importanţi pentru mobilizarea economiei ruse şi a bazei industriale de apărare pentru a sprijini un război prelungit în Ucraina şi, eventual, a se pregăti pentru o viitoare confruntare cu NATO.

Aparent în conformitate cu această mișcare, președintele rus l-a demis luni pe viceministrul apărării, colonelul general Iuri Sadovenko și l-a înlocuit cu fostul ministru adjunct al economiei și actualul auditor al camerei de conturi a consiliului federației, Oleg Savelev, scrie Sky News. 

Institutul pentru Studiul Războiului, un grup de reflecție din SUA, a declarat: „Blogerii militari ruși au observat că numirea lui Savelyev este în concordanță cu efortul Kremlinului de a îmbunătăți economia pe timp de război, având în vedere că Savelyev are o experiență vastă în economie și experiență în supravegherea auditurilor de apărare, securitate națională și activități de aplicare a legii”.

Potrivit ISW, blogerii militari au adăugat că Belousov începea să-și formeze propria echipă în cadrul Ministerului Apărării Rusiei.

Unii dintre cei apropiați fostului ministru al apărării Serghei Șoigu ar putea demisiona în curând, se mai sugerează în raport.

Putin l-a demis ieri pe consilierul prezidențial Alexandra Levitskaya, deși motivul concedierii este „neclar”, a adăugat organizația.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult