Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Putin l-a provocat pe Biden să îi spună LIVE care e problema. Ce scuză a găsit liderul SUA

Casa Albă a refuzat invitația de a participa la o conversație publică „live” cu președintele rus Vladimir Putin, susținând că președintele Joe Biden este „destul de ocupat” în acest weekend.

 

Președintele Rusiei l-a provocat, joi, pe Biden la o conversație online, pentru a discuta despre ultimul avertisment în care americanul a susținut că Putin va „plăti un preț” din cauza unui raport care conține dovezi despre o tentativă de ingerință a Rusiei în alegerile prezidențiale din 2020.

Biden a fost, de asemenea, de acord, că președintele Rusiei este un ”ucigaș”.

Potrivit Fox News, Putin a declarat joi unui reporter la Moscova că dorește „să-l invite pe președintele Biden să continue discuția, dar cu condiția să o facem în direct”.

"Dar fără întârzieri, direct într-o discuție deschisă și directă", a spus Putin, sugerând că vor purta conversația live imediat, vineri sau luni. El a adăugat că, fiind vorba despre două superputeri ale lumii, el a crezut că dialogul se va dovedi interesant pentru SUA și Rusia, precum și pentru comunitatea internațională.

Citește și
biden
Joe Biden a căzut de 3 ori în timp ce încerca să urce în avionul Air Force One

"Suntem pregătiți oricând este convenabil pentru partea americană", a adăugat Putin.

Joi, în cadrul ședinței de presă de la Casa Albă, secretarul de presă Jen Psaki a fost întrebat despre cererea lui Putin. "Nu am nimic să vă raportez în ceea ce privește o viitoare întâlnire", a spus Psaki. "Președintele va fi, desigur, mâine în Georgia și destul de ocupat".

Consiliul de Securitate Națională de la Casa Albă nu a făcut comentarii suplimentare.

Cererea Rusiei a venit după un interviu al președintelui Biden, când a fost întrebat dacă este de părere că Putin este un „ucigaș”, iar liderul SUA a răspuns: „Da”.

Psaki a fost întrebată de reporteri dacă Biden regretă remarcile sale, iar acesta a spus: „Nu”. "Președintele a dat un răspuns direct la o întrebare directă", a adăugat ea.

Între timp, Kremlinul a declarat vineri că oferta lui Putin de a vorbi cu Biden a fost menită să prevină ruperea completă a legăturilor bilaterale. Putin a arătat că „are sens să poarte o discuție, pentru a menține relațiile Rusia-SUA, în loc să se înțepe reciproc” și a arătat că vrea să o facă publică pentru a ajuta la dezactivarea tensiunilor legate de „remarcile foarte proaste” ale lui Biden, a declarat purtătorul de cuvânt al acestuia, Dmitry Peskov .

Un raport desclasificat publicat marți de Biroul Directorului de Informații Naționale SUA a constatat că, deși nicio putere externă nu „a manipulat rezultatele alegerilor”, Rusia a încercat să influențeze opinia publică împotriva lui Biden.

"Prețul pe care urmează să îl plătească, ei bine, îl veți vedea în scurt timp", a spus mai târziu Biden.

Rusia și-a chemat ambasadorul din Statele Unite în urma acestui scandal.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult